Consells

Consells per passar millor els dies de confinament:

El coronavirus ens obligarà a quedar-nos a casa durant un temps. És important que ens organitzem i que trobem estones per a tot. Durant aquests dies hem de procurar:

Col·laborar amb les feines de casa

Fer les tasques que ens proposin des de l'escola/institut

Fer una mica d'exercici 

Jugar a jocs de taula 

Llegir llibres, còmics...

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 

Col·laborar amb les feines de casa

En aquests dies que estem tancats a casa tenim molt temps lliure i per això és molt bona idea ajudar al pares i mares amb les feines de casa, que segur que es posaran molt contents.

Aquí us deixo una taula que he fet jo mateixa per organitzar-vos millor les feines de casa. Sol fa falta que la imprimiu i la completeu ficant els noms del familiar que li toca fer la feina de manera justa i equilibrada. La podeu pintar o decorar per fer-la més divertida i passar el temps!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 

Fer les tasques que ens proposin des de l'escola/institut

Segur que durant aquests dies la teva escola/institut t'han manat feina tant per avaluar-te com per a no perdre el ritme d'estudi.

Si no saps on t'han pogut dir els deures que has de fer et recomano que busquis per el teu correu, el correu dels teus pares, a la web de la escola/institut, i per exemple hi han instituts que tenen la plataforma Moodle i allí es on segurament estan penjades les tasques.

Ara de ben segur que ho has trobat i si no hos en han manat podeu buscar tasques per fer a google, com per exemple a la web www.edu365.cat/ 

Per organitzar-vos la feina et recomano que la repartiu en els dies de la setmanai per  això hos he adjuntat aquesta taula.

I sobretot llegiu un llibre!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Fer una mica d'exercici

Al teu dia a dia segur que fas exercici per estar sa, així que durant els dies de confinament no em de perdre l'hàbit. 

Des de el teu esport, és molt probable que els teus entrenadors i entrenadores ja t'hagin enviat exercicis per fer a casa, així ho tens molt fàcil, simplement fes cada dia els exercicis encara que no t'apeteixi siguis positiu!

Però si en el teu cas no te'n han enviat o no t'agrada pots buscar rutines i exercicis per internet. Jo recomano un cana de YouTube que te milers de vídeos, que segur que trobes el que vols fer (cardio, abdomen, braços,etc) El canal és diu Gym Virtual, a continuació us deixo l'enllaç.

 https://www.youtube.com/user/gymvirtual

 ⠀⠀⠀

Jugar a jocs de taula

De ben segur que passes molta estona aburrit... Jugar a jocs de taula sol o amb família és una bona solució.

A casa és molt posible que tinguis jocs de taula per jugar que t'agradin o que els trobis interessant! L'unic que has de fer és cridar als teus companys de pis/família i jugar-hi! En el cas que no tinguis amb qui jugar, pots jugar sol, també és divertit i de tant en quan em de saber disfrutar sols, sense ningú.

Si no tens jocs o no t'agraden, els pots fer tu mateix, per la xarxa hi han un munt de exemples! Per exemple l'altre dia jo vaig fer un partxis, no va quedar molt bonic però ens ho vam passar super bé jugant-hi. O sinó te'n pots inventar un, deixa volar la teva imaginació!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Llegir llibres, còmics, etc.

Durant la vida normal sense confinament, segur que els teus professors i pares t'estan dient que has de llegir i et fan llegir, no podem perdre aquesta costum!

No podem perdre el hàbit de llegir, es fonamental. A casa teniu llibres, els podeu llegir, com hem dit tenim molt temps lliure l'hem d'aprofitar.

Si no tens llibres o te'ls has llegit tot, en pots comprar de digitals, no és el mateix que en paper, però també és interessant.

¡Crea tu página web gratis!